Najczęściej zadawane pytania


Czy oferowane lody są naprawdę włoskie?
  • Tak, stosowane przez nas komponenty do produkcji lodów są produkcji włoskiej, na bazie prawdziwego mleka. Używamy tylko najwyższej jakości mas lodowych. Reasumując określenie "lody włoskie" w naszym przypadku nie odnosi się tylko do rodzaju lodów (lody z automatu typu soft), ale również do pochodzenia półproduktów. Proponowane lody są naprawdę włoskie.
Jakie smaki lodów proponujecie?
  • Do wyboru jest kilka smaków. Podstawowe lody są śmietankowe. Smak ten cieszy się również największą popularnością wśród klientów. W ofercie mamy również lody czekoladowe i truskawkowe.
Czy możliwe jest tworzenie lodów dwusmakowych?
  • Serwowane lody mogą być w jednym smaku. Nic nie stoi na przeszkodzie jednak aby przez część imprezy serwowane były lody np. śmietankowe a potem truskawkowe lub czekoladowe. Warunkiem jednak jest aby dla danego smaku było nie mniej jak 100 porcji. Mówiąc prościej, możemy serwować najpierw np. lody śmietankowe w ilości 100 porcji, następne 100 porcji lodów np. czekoladowych a następnie 100 truskawkowych.
Ile porcji lodów oferujecie?
  • To zależy od tego jaki pakiet Państwo wybierzecie. W wariancie podstawowym jest to 200 porcji lodów bez limitu czasu trwania poczęstunku. Po przekroczeniu tej ilości to Wy decydujecie czy lody będą dalej wydawane. Istnieje również możliwość zamówienia lodów na określony czas. Wtedy nie ma limitu dla ilości wydanych porcji, jednak należy wziąść pod uwagę, że nasze maszyny nie są w stanie wyprodukować więcej niż 200 lodów na godzinę. Zatem zamawiając atrakcję na np. 3 godziny, maksymalna ilość porcji nie będzie większa jak 600.


Jak wiele osób jest w stanie obsłużyć Ice Cream Bar?
  • Tak naprawdę należy dobrać odpowiednią ilość porcji w stosunku do ilości gości. Nie ma limitu gości których możemy obsłużyć. W przypadku bardzo dużych imprez - 500 osób i wiecej, możemy zastosować równocześnie dwa automaty i na przykład serwować dwa smaki lodów w tym samym czasie. Innym wyjściem jest też ustawienie kilku niezależnych Ice Cream Barów. Wybierając odpowiedni pakiet należy liczyć się z tym że lody dla gości nie są limitowane a każdy może zechcieć spróbować nawet kilka porcji z np. różnymi sosami lub posypkami. W przypadku imprez z dużą ilością dzieci może się okazać że na 100 osobowym przyjęciu wydanych zostało nawet 300 dużych porcji lodów.
Jak długo mogę mieć lody na swoim przyjęciu?
  •    Istnieją dwa warianty:
1. Wariant podstawowy: wynajem Ice Cream Baru z określoną ilością porcji.
W tej sytuacji wybieramy odpowiedni pakiet - 200, 300 lub 500 porcji. Atrakcja jest na przyjęciu cały czas do momentu wykorzystania limitu porcji. Oczywiście jeżeli zachodzi potrzeba serwowania lodów ponad wcześniej określoną ilość, nic nie stoi na przeszkodzie aby poczęstunek trwał dalej. To Ty decydujesz ile jeszcze porcji lodów ma być wydane. Dopłata będzie obowiązywała tylko za dodatkowo wydane porcje. Maszyny mają wbudowane liczniki wydanych porcji. Na podstawie wskazań licznika maszyny dokonywane jest końcowe rozliczenie.

2. Wariant alternatywny: wynajem Ice Cream Baru na określony czas 
W tym wariancie atrakcja jest na przyjęciu w określonym przedziale godzinowym. Można wynająć nasz Ice Cream Bar na kilka godzin. Nie obowiązują wówczas żadne limity porcji. Do dyspozycji gości pozostaje "lodziarz" oraz obficie zastawiony bar. Po ustalonym czasie atrakcja kończy się bez względu na ilość spożytych porcji.

Jak duże porcje serwujecie?                                                  
  • Mamy w ofercie dwie wielkości porcji:


1. Porcje standard - serwowane są w waflach typu rożek
lub miseczkach 150 ml. Są to standardowej wielkości lody
włoskie, spotykane również w typowych lodziarniach. Zarówno
wafelek jak i miseczka są dostępne dla gości. W przypadku
konsumpcji z miseczki dołączana jest odpowiednia łyżeczka
do lodów. W przypadku konsumpcji z wafelka dołączana
jest husteczka.




                                                                                                                     
  
2. Porcje duże - serwowane są w waflach lub miseczkach
pojemności 250 ml. Są to duże lody dla prawdziwych lodożerców.
Wafelki i miseczki są dostępne do wyboru dla gości. Stosując
tak dużej pojemności miseczki możemy skomponować przy 
wykorzystaniu różnorodnych posypek i sosów naprawdę
obfity deser.


Czy konieczne jest zastosowanie całej tej zabudowy baru?
    
     Nie, nie jest to konieczne. Możemy ustawić całość w miejscu lub stole
przygotowanym przez salę. Minimalna potrzebna powierzchnia
dla ustawienia maszyny oraz akcesoriów to 70x150 cm. Możemy użyć też
Stoiska Mobilnego, które zajmuje mniej miejsca od Baru.

Czy są jakieś wymogi jeżeli chodzi o elektryczność, czy sposób ustawienia?
 
  • Maszyny do lodów zasilane są jednofazowo - wystarczy zwykłe gniazdko 230V. Dzięki temu mogą być używane wszędzie, bez potrzeby organizowania specjalnego źródła zasilania. Pobór mocy to 1300 W a zalecane zabezpieczenie w rozdzielni elektrycznej to 16A. Sam automat jest przenośny i może być ustawiony na zwykłym stole, np. na sali weselnej. Najlepiej jednak aby w odległości max. 5m znajdowało się gniazdko elektryczne.
  • Przy zastosowaniu kompletnego Ice Cream Baru potrzebujemy nieco więcej miejsca. Sam Ice Cream Bar ma szerokość 150 cm a głębokość 70 cm. W tym wariancie osoba obsługująca stoi z tyłu, zatem trzeba przewidzieć też dla niej miejsce. Minimalna potrzebna powierzchnia zatem to 150x150 cm.
W jaki spodób serwowane są lody?
  • Osoba obsługująca "lodziarz" wydaje porcje lodów w wafelkach lub miseczkach gościom, następnie goście sami komponują dodatki, posypki i sosy owocowe. Ze względów bezpieczeństwa nie dajemy gościom możliwości samodzielnej obsługi maszyny do lodów.  
Jakiego rodzaju dodatki/posypki proponujecie?
  • Posypki mogą być różnego typu. Standardowy zestaw to :
- posypka owocowa
- płatki czekoladowe
- kruszone orzeszki arachidowe
- lentilki




Jakiego typu polewy i sosy macie w ofercie?
  • Proponowane sosy owocowe to:
- malinowy
- truskawkowy
- jagodowy
- karmelowy
- czekoladowy
- o smaku coli



Czy Ice Cream Bar może być użytkowany na powietrzu?
  • Nic nie stoi na przeszkodzie aby atrakcja była umiejscowiona w plenerze. Często jednak finalna decyzja o miejscu posadowienia Ice Cream Baru zleży w dużej mierze od pogody. Przy niesprzyjających warunkach aury (deszcz, chłodny dzień), zdecydowanie lepiej jest  kiedy poczęstunek odbywa się na sali lub w lokalu.

Jeżeli jednak  warunki pogodowe są sprzyjajace i Ice Cream Bar będzie ulokowany w plenerze, jako niezbędne stosujemy zadaszenie chroniące przed nadmiernym słońcem.



Jakie rejony kraju obsługujecie?
  • Naszym terenem działania jest województwo Mazowieckie Lubelskie i Podlaskie. Cały czas jednak rozwiajmy naszą sieć obsługi i w niedalekiej przyszłości obecni będziemy we wszystkich województwach.\

Czy dojazd coś kosztuje?
  • Okolice Warszawy oraz w promieniu 100 km od Siedlec dojazd jest bezpłatny. Dla pozostałych lokalizacji koszt dojazdu ustalany jest indywidualnie. Jako podstawę przyjmujemy 1 zł za km.

Czy w momencie rezerwacji wymagana jest zaliczka?
  • Tak, podczas rezerwacji spisujemy umowę, ustalamy szczegóły i pobieramy 30% zaliczki. Liczba rezerwacji jest ograniczona a umowy podpisywane są w kolejności zgłoszeń na daną datę. Rezerwacja jak i wpłata zaliczki muszą nastąpić najpóźniej na 14 dni przed Twoim przyjęciem.
 
 
Zadzwoń żeby zarezerwować Twój Ice Cream Bar już dzisiaj!
tel. kom.
783 364 512
e-mail: rezerwacje@lodynaweselu.pl



 

foot